Banner

nieuws.enola

Pete Doherty & The Puta Madres :: Who's Been Having You Over

Ah, Pete Doherty. Moest u ons vragen hem als een dier te omschrijven, dan als een kat: hoogst aaibaar doch met scherpe klauwen en een sterk eigen willetje.

 

Marina :: Handmade Heaven

Geen Diamonds meer, gewoon Marina. Marina Diamandis verloor haar Florenceachtig-achtervoegsel en viert haar terugkeer met het nogal heel erg aangename "Handmade Heaven". Dat mocht wel, zo na vier jaar stilte.

   

The Slow Show :: Sharp Scratch

Plaat één en twee volgden elkaar in rotvaart op, voor zijn derde nam The Slow Show zijn tijd. Pas nu, dik twee jaar na Dream Darling geeft de band uit Manchester opnieuw teken van leven. Niets is in tussentijd veranderd. "Sharp Scratch" is de terugkeer van een vertrouwd geluid.

   

Craig Finn :: Blankets

Nee, die zevende plaat van The Hold Steady lijkt er voorlopig niet te komen. De band treedt naarstig op en releasete recentelijk ook een paar losse songs, maar het echte studiowerk lijkt steeds te moeten wijken voor frontman Craig Finns soloambities. Die bracht sinds 2015 twee albums uit en de derde in de reeks, getiteld I Need A New War, wordt gedropt in april. Als we op vooruitgeschoven single “Blankets” mogen afgaan, wordt dat meer dan een vrijblijvend hongerstillertje voor iedereen die wacht op de opvolger van Teeth Dreams.

   

Pet Shop Boys :: Give Stupidity A Chance

Nog vijftig dagen, drieëntwintig uur en tweeëndertig minuten (op het moment van schrijven) en de hele Brexit ontploft Albion eindelijk in het gezicht. Pet Shop Boys ziet de bui al hangen, en rekent in het venijnige "Give Stupidity A Chance" af met de hele lafhartige Brexiteersklasse.

   

Andrew Bird :: Sisyphus

My Finest Work Yet is de titel van de komende nieuwe Andrew Bird, en dat is omdat hij dat echt vindt. Afgaand op nieuwe single 'Sisyphus" zou hij misschien wel eens gelijk kunnen hebben.

   

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST