Banner

nieuws.enola

Bernhoft :: Humanoid

De Noor Jarle Bernhoft heeft in de loop van zijn muzikale zoektocht al enkele watertjes doorzwommen, maar komt toch altijd bij dansbare soul terecht, waar hij ten volle zijn sublieme zangstem kan benutten. Met ondertussen enkele albums en EP onder de arm komt eind deze maand Humanoid uit.

 

John Grant :: Love Is Magic

Drie jaar na Grey Tickles, Black Pressure komt halve IJslander John Grant weer te voorschijn met nieuw werk. Love is Magic komt op 12 oktober uit en de eerste single draagt, toeval of niet, dezelfde naam. En het is alweer vintage John Grant: de cynisch-humoristische tekst, gezongen met die sonore basstem, wordt ondersteund door een zachte en lekker kabbelende elektrobeat. Voor John Grant is muziek steeds meer een vehikel waar hij zijn teksten aan ophangt.

   

Adrianne Lenker :: Cradle

Enkele pianonoten, wat geplukte gitaarsnaren, zachte achtergrondzang, en haar stem. Vooral haar stém, mensen. Adrianne Lenker mag dan vooral bekend zijn om haar prachtige werk met Big Thief, op “Cradle” zet ze de puntjes op de i van haar solocarrière.

   

The Girl Who Cried Wolf :: The Deer

Onheilspellend, sinister, smachtend. Allemaal adjectieven die opgaan voor de nieuwe single van The Girl Who Cried Wolf. Donkere wolken hebben nu eenmaal ook een soundtrack nodig.

   

Enola's vi.be :: Crystal Cabinet

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Crystal Cabinet

   

Patrick Watson :: Melody Noir

Geen robots meer. Patrick Watson verruilt het technofuturisme voor akoestiek ter afwachting van een nieuw album.

   

Festivalnoise
Kort
Uit ons archief
Banner

TEST