Banner

nieuws.enola

Public Service Broadcasting :: Titanic Suite

Geef Public Service Broadcasting een hoop oude stemmen, en ze maken er een song van. Geef ze een historische gebeurtenis, en ze schrijven er een suite over. Voor BBC Music's Biggest Weekend Festival schreef het drietal vier nummers over de Titanic, en keert daarbij terug naar zijn klassieke geluid.

 

The Bony King Of Nowhere :: Every Road

Een hart is gebroken, maar een man is terug. Een man die zijn volledige naam terug opneemt als kon hij niet anders. The Bony King is opnieuw Of Nowhere, en in "Every Road" wordt op magistrale wijze een pijnlijke split doorgeslikt.

   

Low :: Double Negative Triptych - "Quorum", "Dancing and Blood", "Fly"

” You may need a murderer” zong Alan Sparhawk een decennium geleden. Op de nieuwe songs van Low lijkt het wel alsof hij die belofte ondertussen nagekomen is. Geen idee welke demonen de groep anders op de hielen zitten, maar het inktzwarte elektronisch klankbad waar ze de luisteraar in onderdompelen, voorspelt niets goeds.

   

Perfume Genius: Just Like Love (Jam City Remix)

In 2017 liet Mike Hadreas heel wat pruiken opwaaien met het prachtige No Shape. Dat smeulende vuur houdt hij nu gaande met de release van het ingenieus getitelde Reshaped, een speciale remix EP waarvoor onder meer Mura Masa, producer Blake Mills en Jam City de teugels in handen namen. Zij sneden de barokke randen weg en transformeerden nummers als “Slip Away”, “Every Night” of “Just Like Love” in hun nachtelijke tegenhangers, rijp voor de dansvloer.

   

Cigarettes After Sex :: Crush

Een jaar geleden bracht Cigarettes After Sex zijn debuut uit, dat verdiende een feestje. "Crush", een losse single die in dezelfde sessies werd opgenomen, laat nog eens horen waarom de band rond Greg Gonzalez zo'n welkom nieuw geluid was.

   

Anna Calvi :: Don’t Beat The Girl Out Of My Boy

Daar is ze terug. Eindelijk. We hebben ze gemist, deze Italiaanse furie die dartelt tussen duivels en discreet. Vijf jaar na haar tweede plaat One Breath en vier jaar na de fantastische cover-ep Strange Weather kondigt La Calvi haar derde plaat Hunter aan, met een single die dartelt van poppy naar passioneel. Uiteraard.

   

Festivalnoise
Kort
Uit ons archief
Banner

TEST