Banner

Lili Grace

Dreamlover

(mvs) - foto's: Tina Herbots - 13 april 2018

Flink twee jaar geleden is het dat Lili Grace nog eens van zich liet horen. Waar ze hebben uitgehangen? Waarom dat allemaal zo lang moest duren? Geen idee, maar "Dreamlover" is een terugkeer die belooft dat nu eindelijk eens werk zal worden gemaakt van dat debuut.

Zes jaar geleden is het, dat de zusjes Bogaerts zich in de Rock Rally aan de wereld toonden. Nauwelijks volwassen, fröbelend op piano en cello. Drie jaar later was er de The Spell-EP, die liet horen hoe ook elektronica tot het palet was gaan behoren. De loodzware stilte die nadien viel, werd vrijdag eindelijk doorbroken: Lili Grace is terug met een single, en de aankondiging dat 2019 een echte fullcd brengt.

Het tempo is gezakt naar het loom R&B-ritme dat iedereen, en Oscar & The Wolf altijd eerst, tegenwoordig gebruikt. De lichtjes exotische melodielijn doet vermoeden dat er bij Dienne en Nelle Bogaerts al eens een plaat van Tsar B is gepasseerd. Wat eigen blijft aan het duo: die twee stemmen die tegen elkaar zingen, in elkaar verstrengelen, en samen naar de hemel reiken. "Dreamlover" is een hypnotiserende track die een nieuw Lili Gracegezicht laat horen. Gingen de Bogaertsjes op The Spell nog te keer als woest krijsende heksen, dan zijn het hier verleidelijke sirenen die je maar al te graag richting kliffen lokken. We zouden op hun amoureuze avances niet ingaan, de repeatknop lonkt niettemin.

E-mailadres Afdrukken
Tags: Lili Grace
 
Lili Grace

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST