Banner

Future Old People Are Wizards

The Hipster’s Paradigm

Matthieu Van Steenkiste - 17 oktober 2018

Na twee complexe maar uitstekende platen laat Future Old People Are Wizards op zijn derde plaat een iets ander geluid horen, en dat is minder zwaar maar nog schever dan het vorige werk. Een van de beste voorbeelden is het geniaal gekke “The Hipster’s Paradigm”.

Terwijl Faux Pauw en zelfs de meest geoefende luisteraar sterretjes lieten zien, kreeg Peaces een menselijker gelaat. Pas op: FOPAW klinkt nog altijd donker, psychedelisch en onvoorspelbaar, bij momenten lijkt de band op zijn derde plaat het zwaardere broertje van King Gizzard and the Lizard Wizard.
In “The Hipster’s Paradigm” lijkt het groove- en krautgehalte zelfs bijna perfect in evenwicht. Het is een regelrechte knaller die onmogelijk in één hokje te stoppen is. Ook de heerlijk bizarre bijhorende video van Wim Reygaert is een pareltje geworden.

Nu zaterdag speelt FOPAW zijn laatste Belgische in een lange tijd op de zevende verjaardag van concertorganisatie Scratch+Snuff, waar het in het gezelschap van The Cosmic Dead, Radar Men From The Moon en Crows zal vertoeven. De band, die altijd live voor vuurwerk zorgt, gaat zich nadien focussen op shows in Nederland en Duitsland.

Peaces is te verkrijgen via 9000 Records.

E-mailadres Afdrukken
 
Future Old People Are Wizards

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST