Banner

Perfume Genius

Not For Me

Sylvia Eeckman - 19 november 2018

In 2017 oversteeg Mike Hadreas zichzelf en zijn intimistische beginjaren met het rijkgeschakeerde en bij momenten zelfs uitbundige album No Shape. Na de remix-EP Reshaped eerder dit jaar, verscheen vorige week een herwerkte versie van het nummer “Alan” ten voordele van Immigration Equality. Een tweede samenwerking met W Records komt er in de vorm van nieuwe track “Not For Me”.

Hoewel, nieuw. Een aandachtige luisteraar ziet al snel de parallel met het gelijknamige nummer van Bobby Darin uit 1963 dat gelijkaardige zinnen bevat als “Church bells are being rung/But not for me” en “I've never known love/Or been shown love, you see/And maybe there is such a thing/But not for me”. Vorig jaar nog vertrouwde Hadreas aan Pitchork toe na te denken over een cover. Hij interpreteerde de boodschap steeds als een ode aan de outsider; iemand die wezenloos in de kerk zit of naar liefdesliedjes luistert op de radio, maar nooit het gevoel heeft er echt bij te horen.

Het resultaat houdt het midden tussen een zuchtende klaagzang en een experimentele ballade waarin Hadreas’ ijle stem, sfeervolle synths, een harp en vreemdsoortige percussie het met elkaar uitvechten. Muziek van Perfume Genius mag immers nooit té comfortabel of glad klinken. Het is die combinatie van dissonantie en moeilijk te definiëren geluiden die het opwindend maken.

Hadreas’ reputatie als patroonheilige van de buitenbeentjes wordt er intussen alleen maar sterker op.

E-mailadres Afdrukken
 
Perfume Genius

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST