Banner

Josh Ritter

Old Black Magic

Joris Peeters - 30 januari 2019

Met bijna vijf minuten oliedruppende americanarock laat Josh Ritter opnieuw van zich horen en de versterker wordt daarbij iets verder opengedraaid. Later dit voorjaar staat er met Fever Breaks ook een nieuw album om het programma.

Ha Josh Ritter, die is toch ook al weer twintig jaar aan de weg aan het timmeren, bedenken we ons mijmerend. Toegegeven, wij zijn nog altijd het meest fan van het duo Hello Starling en The Animal Years uit het midden van vorig decennium, toen zijn singersongwriterschap helder aan de hemel blonk. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de man nog regelmatig een pluim op zijn hoed mag steken en we nog wel eens een beheerst kirretje laten als er een nieuw nummer wordt losgelaten, zoals nu ook weer.

Gathering, het album van anderhalf jaar geleden, ging hier en daar tegen het americana- en countrygenre aanschurken en ook “Old Black Magic” is daar niet vies van. Dat is ook niet verwonderlijk, met Jason Isbell achter de knoppen, de kroonprins van dat genre en met vier Grammy’s een halfgod in de VS. Ook diens begeleidingsband The 400 Unit trok mee in de studio. Dit nieuw nummer werd alvast een zweterige meestamper die met een breed uitgesmeerde gitaarsolo het nummer de finale intrekt.

Fever Breaks komt uit op 26 april bij Phytheas Recordings.

E-mailadres Afdrukken
 
Josh Ritter
Phytheas

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST