Banner

The Decemberists + Blind Pilot

Ellen Cosijn - 17 maart 2011

TRIX, Antwerpen, 13 maart 2011

Al veel goede dingen hadden we er over gehoord, de livereputatie van The Decemberists. Neem daar nog eens het feit bij dat ze met 'The King Is Dead' een plaat hebben afgeleverd die ongetwijfeld in eindejaarslijstjes van diverse pluimage zal opduiken en u hebt vast al door dat we heel erg uitkeken naar hun doortocht in TRIX.

De indiefolk van Blind Pilot mocht de avond openen: frisse songs, een enthousiast ogende band en een gastoptreden van de gitaristen van The Decemberists bewezen de perfecte voorbereiding voor de daaropvolgende tour de force van het hoofdprogramma. Niet minder dan twee uur bezetten de leden van The Decemberists het podium met een setlist die, ondanks het feit dat ze zich concentreerden op hun laatste album, meanderde door hun stijlen en onderwerpen maar nooit het eindpunt uit het oog verloor. Het begin van de set bestond grotendeels uit de folky, meer mainstream americana van 'The King Is Dead' waarna 'The Soldiering Life' de perfecte overgang vormde naar de meer bombastische, theatrale verhalende songs die 'Picaresque' en 'The Crane Wife' tekenden. Met een indrukwekkende opvoering van 'The Crane Wife 1 &2' en 'The Crane Wife 3' sluiten ze het sterkste deel van deze set af.

Colin Meloy - de frontman van The Decemberists - ziet er misschien uit als een saaie kantoorslaaf, maar het is een tijdje geleden dat we een frontman nog zo entertainend vonden. Zijn mopjes klinken op geen enkel moment geforceerd en het feit dat hij de moeite had gedaan om te grasduinen door de geschiedenis van Antwerpen vinden we alvast zeer aandoenlijk. De manier waarop hij het publiek probeerde aan te zetten tot een grote samenzang in '16 Military Wives' en ook dat uiteindelijk in één grote mop liet uitlopen, voegde heel wat meerwaarde toe aan het sowieso al erg intense en perfect geconstrueerde optreden.

De eerste bis bracht het prachtige 'Eli The Barrowman' (waarin Meloy zich even van tekst vergiste maar dat werd perfect opgevangen door Jenny Conlee). 'The Mariner's Revenge' vormde een van de meest entertainende performances van een nummer die we al hebben gezien. Als een goed geoliede machine voerde de band het verhaal van de song op, onderwijl geen enkele noot missend en het publiek opzwepend tot we met z'n allen stonden te schreeuwen op het einde. Verrassend genoeg kwamen The Decemberists nog een keertje terug, om het prachtige 'June Hymn' op te voeren.

Intens, mooi, juist en zeer entertainend. Ons ziet u alvast terug als ze ooit nog in België belanden!
E-mailadres Afdrukken
 
The Decemberists + Blind Pilot

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST