Heliocentric :: Mesogeion

Laat u op "Mesogeion", de nieuwe single van het Mechelse Heliocentric meenemen op een oosterse trip

“Mesogeion” van Heliocentric: dat klinkt als de titel van een kosmologisch handboek uit het Byzantijnse rijk, maar vergis je niet: dit is fijnbesnaarde en helemaal hedendaagse electronica van eigen bodem.

Het Mechelse Heliocentric timmert al enkele jaren aan de weg. 2020 had met geplande festivals en releases het jaar van de oogst van hun inspanningen moeten zijn, maar ze moesten zoals iedereen hun plannen opbergen. Ze grepen de crisis aan als de kans om nieuwe muziek op te nemen, lijfden een nieuwe drummer in en transformeerden al doende hun sound om tot natuurlijke grooves, gebaseerd op een mix van synths en warme, ethnische geluiden. Ze doken de Mechelse MotorMusic studio in en kwamen naar buiten met een nieuwe ep. In afwachting van die release sturen ze vandaag “Mesogeion” de wereld in.

Zoeken de Mechelaars in hun bandnaam nog de oneindige ruimte op en plaatsen ze de zon in het midden van het universum, dan neemt “Mesogeion” ons mee naar het diepe binnenste van een exotisch landschap. De Grieks luidende titel sluit mooi aan bij het meer oosters getint instrumentarium. Zo gaat het traditionele snaarinstrument oed in de intro zweven boven een meditatieve bas en subtiele percussie. Het nummer ontpopt zich na twee minuten met een beat die vaag herinnert aan oude Nas-platen. Er gebeurt veel en de texturen van dromerige gitaren kringelen mooi rond en door elkaar. De percussie leent het nummer een natuurlijk ritme zonder in your face te zijn.

Dit is muziek voor een sci-fi sandalenfilm waarin de wind mysterie en exotisme als  stofwolken over de zandvlaktes jaagt.

Beeld:
Pieter Van Goethem

recent

Kinds of Kindness

Van wegbereider van de ‘Greek Weird Wave’ met Dogtooth...

Ray Monk :: Wittgenstein. Een biografie

In 1987 publiceerde Brian McGuinness het eerste deel van...

Manu Larcenet :: De weg

Na het persoonlijke drieluik Groepstherapie gaat Manu Larcenet met...

The Smashing Pumpkins

30 juni 2024Live /s Live, Antwerpen

Gossip

30 juni 2024Live /s Live, Antwerpen

verwant

Shubil :: Patterns

Cocktails bestaan bij de gratie van het mengen van...

Shubil + Faar.

8 juni 2024Djingel Djangel, Antwerpen

De zon heeft onverhoopt de hele dag geschenen en...

Shubil :: Manali

'A rose by any other name would smell as...

Heliocentric :: Tribes

Het Mechelse Heliocentric doorweeft op Tribes elektronica met warme...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in