Gotts Street Park :: Bubble T

PLAY // "Bubble T", de nieuwe single van het britse @gottsstreetpark kruist de badass robuustheid van Mr. T. met de zachtheid van bubblewrap.

Bubble tea: de wetenschap tast nog steeds in het duister omtrent het succes of de samenstelling van het drankje. “Bubble T”, de nieuwe single van Gotts Street Park daarentegen, is een goed nummer – zoveel is zonneklaar.

Gotts Street Park, dat zijn muzikale duizendpoten die schrijven, componeren en producen vanuit Leeds, in het noorden van Engeland. Ze belijden hun warme, soulvolle hiphopmuziek op een oprechte manier: liefst spelen ze samen, live in een kamer, zonder al te veel overdubs, elkaar in de ogen kijkend, de bewegingen van de andere bandleden observerend. Ze opereren op de kruislijnen tussen jazzy hiphop en de downtempo chill van triphop.

En dat is op “Bubble T” niet anders: spaarzame drums glijden over warme toetsen, maar wat het nummer echt zo borrelend en verfrissend maakt, is de lichtvoetige houtpercussie die speels over de beat danst als een bamboe windvanger in de tuin. Slechts dik tweeënhalf minuut duurt het nummer, maar de kunst is om te weten wanneer je moet stoppen.

Parkeer het nummer gerust als tussendoortje, vederlicht en voorbij in een zucht, maar zijn zulke tussendoortjes niet het allerlekkerst?

PIAS

recent

Joker: Folie à Deux

Een musical. Een rechtbankdrama. Een blockbuster. Joker: Folie à...

Buffalo Tom

Het Amerikaanse Buffalo Tom is  als goede wijn: enkel...

Fat Dog :: WOOF.

Sommige bands balanceren op het randje van goede smaak....

Merol :: ”Ik hoop dat ik op mijn zestigste nog altijd coming-of-ageplaten maak”

Het vroeg een pandemie om van actrice Merel Baldé...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in