Shubil :: Manali

Shubil is de nieuwe naam voor Heliocentric, 'Manali' hun zomerse nieuwe single. Een nieuwe koers tekent zich voorzichtig af, het solide fundament is gebleven.

‘A rose by any other name would smell as sweet’. Shakespeares Juliet wist het al goed: de naam van een kleinood doet niets af aan de kwaliteit. De Mechelse elektronische formatie Heliocentric veranderde in de loop van het jaar haar naam naar Shubil, maar nieuwe single “Manali” klinkt nog steeds als vanouds.

Woordspelletjes, daar houden ze in Mechelen blijkbaar ook van: een shoebill is een Afrikaanse riviervogel met een brede bek, wat hem niet meteen tot moeders mooiste maakt. ‘Manali’ is dan weer een hindi meisjesnaam en betekent zoveel als ‘mooi vogeltje’. Het is een gepaste speelse invalshoek voor een lichtvoetig nummer: een Afrikaans getint gitaartje, prikkelig als die doornen van Shakespeares roos, danst vrolijk over een fundament van elektronische beats. Het geheel kabbelt vier minuten lang lustig verder, met rustpunten op de juiste momenten om zich halverwege nogmaals op volle kracht op gang te trekken.

De heren van Shubil tonen hier voorzichtig de richting die ze willen uitgaan op hun nieuwe album waaraan ze in alle stilte werken. Op het eerste gehoor is het geen radicale breuk, maar het prikkelt alleszins de nieuwsgierigheid.

Distrokid

recent

Kinds of Kindness

Van wegbereider van de ‘Greek Weird Wave’ met Dogtooth...

Ray Monk :: Wittgenstein. Een biografie

In 1987 publiceerde Brian McGuinness het eerste deel van...

Manu Larcenet :: De weg

Na het persoonlijke drieluik Groepstherapie gaat Manu Larcenet met...

The Smashing Pumpkins

30 juni 2024Live /s Live, Antwerpen

Gossip

30 juni 2024Live /s Live, Antwerpen

verwant

Shubil :: Patterns

Cocktails bestaan bij de gratie van het mengen van...

Shubil + Faar.

8 juni 2024Djingel Djangel, Antwerpen

De zon heeft onverhoopt de hele dag geschenen en...

Heliocentric :: Tribes

Het Mechelse Heliocentric doorweeft op Tribes elektronica met warme...

Heliocentric :: Mesogeion

“Mesogeion” van Heliocentric: dat klinkt als de titel van...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in