Roosmarijn :: Fire Walk With Me

Om anno 2024 als singer-songwriter een goed en origineel albumentree te maken, moet veel uit de kast worden gehaald. De Nederlandse Roosmarijn heeft dat precies in de smiezen, getuige haar derde single “Fire Walk With Me”, die overigens niets met Twin Peaks van doen heeft.

Hij sleept, beukt en bevrijdt, deze derde single van Roosmarijns debuutalbum Wide Open Space. Bij aanvang weten we nog niets van het vuur waarover dit nummer uiteindelijk gaat. Daar is het enkel de angst die onderwerp van gesprek is, door Roosmarijn verwoord als een donkerte die voor haar ogen verschijnt in sociale situaties en haar laat voelen als ‘verloren met de verkeerde sporen’.

En toch, tóch merk je door de aanhoudende strijkerssectie al aan dat begin dat er iets anders op komst is. De omslag die na zo’n anderhalve minuut volgt, voegt woord bij daad. Vanaf daar bepaalt angst niet langer de wet. Zingend over de innerlijke kracht die alle beklemming juist verbrandt, breekt de boel los met scherpe tutti-ritmes en lijmige strijkers. Hoewel daarna nog even wordt teruggepakt, weten we vanaf hier al hoe Roosmarijn kan verbluffen.

 

recent

The Apprentice

Ali Abbasi is een regisseur die voor het eerst...

Godspeed You! Black Emperor

16 oktober 2024Ancienne Belgique, Brussel

28 340 Palestijnen waren er gedood in Gaza toen...

Floating Points :: Cascade

Help! We hebben al een paar weken amper stilgezeten....

Julie Zwijgt

In Julie Zwijgt speelt Leonardo Van Dijl een dubbelspel...

Jazz Brak :: Autofocus

Amper anderhalf jaar na zijn debuut bevestigt Jazz Brak...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in